"Meten is weten, maar gezond verstand heeft de bovenhand."

Met deze tegelwijsheid sloot eco-design docent Karine Van Doorsselaer haar inspirerende keynote af tijdens onze tweede ondernemersavond in Temse. Het heeft geen zin om je als ondernemer te laten verlammen door grote hoeveelheden data en complexe verslagen.

"Laat je niet overdonderen door de complexe materie maar ageer vanuit je eigen verstand en zoek de zuiverste weg in je eigen kringloop," adviseerde ze. Begrip van de principes en je rol in (deze transitie naar) een circulaire economie zijn natuurlijk belangrijk. Maar niet alle inzichten zijn terug te vinden in theorieën, grafieken en definities. Met deze woorden moedigde ze het publiek vooral aan om kritische vragen te blijven stellen én praktisch te handelen.

Gezond (boeren)verstand in de praktijk

Al doende leer je het best, en daar kan circulair landbouwer Kris Heirbaut over meespreken. Gepassioneerd vertelde hij over de transformatie van zijn landbouwbedrijf naar een circulair model. Het zien en zoeken naar kansen en daarin stappen ondernemen zijn van groot belang! Actie ondernemen betekent soms ook fouten maken, maar elke uitdaging is een leerkans. "Al experimenterend en bijsturend kom je tot inzichten," benadrukte Kris. Zijn verhaal inspireert tot doordacht te handelen en actie! Samen met zijn echtgenote Ginny en dochter Bente stond Kris ook in voor de catering, het levende bewijs dat circulaire voeding hand in hand kan gaan met culinaire verfijning.

Samenwerking als sleutel tot succes

Maar bij Waas Circulair staat niet alleen individuele actie maar ook samenwerking en kennisdeling centraal. Beide keynotes zoomden in op het belang van gezamenlijk leren en groeien. Samen kunnen we niet alleen vragen stellen, maar ook naar antwoorden zoeken. Het is indrukwekkend hoeveel alternatieven er al beschikbaar zijn, klaar en voorhanden: hier om de hoek, in het Waasland.

Daarom blijven we ondernemers ondersteunen op hun weg naar circulaire bedrijfsvoering. Blijf op de hoogte van onze volgende evenementen en sluit je aan bij dit warm netwerk. Samen kunnen we de toekomst van het Waasland circulair waarmaken!

Bekijk sfeerbeelden (foto’s/video) van deze inspirerende avond:

Reserveer nu al je plekje voor onze avonden dit najaar!

Vorige
Vorige

Praten, delen & transformeren: onze ambitie in actie!

Volgende
Volgende

"Samen kunnen we de toekomstige uitdagingen aangaan en groeien."