"Samen kunnen we de toekomstige uitdagingen aangaan en groeien."

Op donderdag 16 mei werd in Lokeren de allereerste openingsavond van Waas Circulair gehouden. In de zaal vol ambitieuze ondernemers hing een sfeer van positieve energie. Maar liefst tachtig aanwezigen waren aanwezig om inspiratie op te doen uit de praktijkvoorbeelden van collega's die al stappen hebben gezet richting circulaire bedrijfsvoering. Het chocolademagazijn van de firma Chocdecor werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een stimulerende event locatie.

Marina Van Hoorick, schepen voor Duurzaamheid, benadrukte de uitdaging voor bedrijven: "Als bedrijf is het niet zo eenvoudig om zomaar te schakelen, laat staan een totaal nieuwe weg in te slaan. Bedrijven zijn geen liefdadigheidsinstellingen; het kan anders, maar dan moet het wel een win-win zijn."

De avonden en het netwerk van Waas Circulair zijn er juist om samen te zoeken naar die weg. Van inspiratie, interactie naar actie én motivatie! Zo gaf ook Luk Patyn, eigenaar van Chocdecor en dus gastheer van de avond, aan : "Samen kunnen we de toekomstige uitdagingen aangaan en groeien. Maar vergeet niet, circulair ondernemen begint bij individuele actie, bij het vegen voor je eigen deur. Elke stap, groot of klein, telt op onze reis naar circulaire impact."

De avond bood niet alleen inspiratie, maar ook waardevolle netwerkmogelijkheden. De ervaringen van de sprekers aan de verschillende dialoogtafels moedigden de aanwezigen aan om nieuwe stappen te zetten richting een duurzamere toekomst. En zoals de beelden laten zien, sprak de sfeer voor zich. Klik hier voor het volledig fotoalbum of bekijk het video-verslag via Vimeo en ontdek het zelf!

Wil jij ook geïnspireerd en gemotiveerd worden in jouw circulaire ambities?

Schrijf je dan snel in voor de volgende avond(en) in Temse (13 juni), Sint-Niklaas (19 september/19 december) en in de Waaslandhaven (14 november).

Vorige
Vorige

"Meten is weten, maar gezond verstand heeft de bovenhand."

Volgende
Volgende

Laten we samen zoeken…